Open source software helpt sociale vaardigheden

Juan Pablo Hourcade van de Universiteit van Iowa ontwikkelde voor kinderen met autisme een multitouch applicatie om sociale vaardigheden te vergroten. Het programma is bedoeld om samenwerking tussen kinderen te stimuleren. Een observatiestudie met 26 kinderen met autisme en hun betrokkenen laat een verhoogd niveau van samenwerken en coördinatie zien. Het programma bood nieuwe vormen van expressie en toenemende waardering voor sociale activiteiten. Het betreft open source software, welke vrij verkrijgbaar is en naar wens kan worden aangepast.  Het draait op multi-touch computers en tablets met Windows 7.

Klik hier voor meer informatie.
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Archief

Categorieën

Het Autismeplein

is onderdeel van het Dr. Leo Kannerhuis, centrum voor autisme. Delen van kennis over online behandelmogelijkheden en kwaliteitsbewaking en toetsing van online behandelmodulen voor mensen met autisme spectrum stoornissen is de belangrijkste taak van het kennisplein.