Time-Totem helpt bij planning

time-totem
CFE groep heeft de Time -Totem ontwikkeld. Time - Totem is een digitaal programmeerbaar planningssysteem. Mensen die moeite hebben met de verschillende begrippen voor tijd, plannen en organiseren en het schakelen van de ene naar de andere activiteit kunnen dankzij deze Time - Totem ondersteund worden bij hun dagindeling.

De Time- Totem geeft visueel de tijd en duur van een activiteit weer waardoor hulp van derden beperkt wordt.

Hij bestaat uit een zuil waar 12 plaatjes op bevestigd kunnen worden met daarnaast een lampje die op een zelf in te stellen tijdstip gaat branden. Ook kan er een geluidssignaal aan toegevoegd worden. Het complete activiteitenprogramma kan op een computer worden ingesteld en middels USB of draadloze connectie worden overgebracht naar de zuil.

Time - Totem is in eerste instantie ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking maar biedt zeker ook mogelijkheden voor mensen met autisme.

De zuil is gratis een maand uit te proberen nadat er een toepasbaarheidsonderzoek heeft plaats gevonden. Kijk voor meer interesse op www.cfe-groep.nl
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn

2 Comments on “Time-Totem helpt bij planning

  1. Hallo Allemaal,

    Wij(Activiteiten centrum Rijkerswoerd groep 4) zouden de time-totum graag een maand uit willen proberen. Waar moeten wij dit aanvragen en wat houd het toepasbaarheidsonderzoek precies in?

    Groeten Loyd Sommers

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Archief

Categorieën

Het Autismeplein

is onderdeel van het Dr. Leo Kannerhuis, centrum voor autisme. Delen van kennis over online behandelmogelijkheden en kwaliteitsbewaking en toetsing van online behandelmodulen voor mensen met autisme spectrum stoornissen is de belangrijkste taak van het kennisplein.